TR EN RU

Ham Yağ

Ham yağ, kırma ünitesinde kırma makinalarında kırılıp kabuğundan parçalanan tohumların preselerde sıkılarak, bünyesindeki yağın çıkarılarak kalan yağlı küspenin de ekstraksiyon ünitesinde uygun solventle işlenmesi suretiyle elde ediliyor.

Altınyağ, bu alanda uluslararası kalite standartlarında gerçekleştirdiği üretimiyle hem yerli hem de yabancı rafine yağ üreticilerinin ihtiyacını karşılıyor. Günlük yağlı tohum işleme kapasitesi 350 tona ulaşan ham yağ üretim tesislerine sahip Altınyağ, sektörde deneyimli ekibi, yüksek teknolojik donanımı ve bu alandaki ihtisaslaşmasıyla iddiasını güçlendiriyor. Altınyağ’ın ham yağ üretim üniteleri kadar, depolama tankları da teknolojinin sunduğu en ileri imkanlara sahip bulunuyor. Özellikle ham yağ temininde dışa bağımlı bir görünüm çizen Türkiye’nin bu alanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi noktasında gerçekleştirdiği üretimle stratejik bir rol üstlenen Altınyağ, bu alanda yatırımlarını hız kesmeden istikrarlı biçimde sürdürüyor.

Ham yağ çeşitleri:

  • Ham keten yağı
  • Ham ketencik yağı
  • Ham soya yağı
  • Ham ayçiçek yağı
  • Ham kanola yağı
  • Ham mısırözü yağı
  • Ham aspir yağı